Cui ai trimite această poveste? Distribuie!

”Omida cea încrezătoare” este un bun prilej pentru un părinte să își provoace copilul la o discuție despre motivațiile interioare.

Ce anume își dorește copilul?

La ce visează?

Ce îl animă și îl susține pentru îndeplinirea scopurilor sale?

Desigur copilului i-ar folosi și experiența adultului, adică va dori să știe cum a procedat părintele când era și el mic sau cum își vede motivatorii din viața sa actuală. De aceea, dragi părinți, sădiți încredere copiilor prin purtarea și Credința voastră zilnică și observabilă! Faceți asta înainte ca problemele să apară în familie, faceți asta când este bine între voi și copii, când în mod nomal nici nu v-ați gândi la ceva neplăcut. Cercetați și cunoașteți resorturile și felul de a fi al copilului și țineți-l aproape pentru că e de ajuns o rătăcire, o eroare și universul lui de copil se va separa de universul părintesc și va alerga naiv către necunoscuturi înșelătoare. În alunecări cicăleala nu ajută ci fondul de atașament și încredere al copilului care îl ajută să simtă că în părinte găsește înțelegere, respect și sprijin iubitor.

Starea de ”când nu mai este bine” surprinde brusc și devine un coșmar cu ochii deschiși, iar în familie se va simți deznădejdea. De obicei, atunci e târziu pentru intervențiile de reparație a încrederii, fiecare va fi mai circumspect, mai prudent și va fi necesar mai mult timp pentru reconstrucția punților și a unui dialog care să aibă rezultat.

În deznădejde sunt copleșite, deși o duc în tăcere, multe familii! Mulți copii interiorizează răni ce-i vor însoți drum lung! În casele de lângă noi, pe drumurile pe care mergem în comun se trăiesc drame: părinți și copii suferă, fiecare în dimensiunea lor, fiecare din ei cu scuzele, temerile și rușinile proprii.

Credința mută munții din loc! Cred că nu ne-am dezumanizat, cred că deși nu iubim dramele îi iubim pe cei de lângă noi și din cât avem putem să le fim alături la greu, cu credința noastră și îmbărbătare!

Nu toate visele sunt despre zbor înalt, câteodată visele sunt și despre normalitate, tihnă și pace.

Inspirație Împreună!

Ți-a plăcut? 🙂
Tu doar lasă-ne mai jos adresa ta de email iar noutățile ajung țintă la tine!

Omida cea încrezătoare – Credința care mută munții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *