Poți da cel puțin trei informații despre planeta Venus?
Pentru socializare, pentru școală, pentru o carieră suntem nevoiți să acumulăm informații. Multe, diverse, repede, neprietenoase… unele 🙂 !
E neplăcut și descurajant când informațiile par să ni se prindă greu de minte însă știm și ce plăcut e sentimentul de a fi învingător și de a avea împlinite dorințe! Ce e de făcut atunci cu … GREUL?
Știi ce fac foarte mulți oameni?
Amână efortul, își găsesc ”alinări” pentru lipsa de chef (li se face foame, somn, găsesc brusc noi priorități 🙂 ) doar – doar vor putea fugi de … problemă. Ei bine, e doar o obișnuință defectuoasă a crescutului mare – așa s-a decis undeva în prejmă: gata cu joaca, treaba e serioasă!
Creierul NU este un leneș, din contra! Îi plac provocările și chiar are nevoie de ele ca să fie în formă, lui îi place maxim JOACA!
Tot corpul nostru este o operă de artă incredibilă a Creației! Să îl explorăm inteligent, etic și cu curaj!
Activii au pus în materialul lor exemplificarea unui exercițiu de memorare rapidă prin crearea unei povești – o sfadă între planete, cu scopul de a reține mai ușor și plăcut, caracteristici ale Planetelor Sistemului Solar.
Dacă vi se pare interesant să aprofundați memorarea rapidă sunteți la un click distanță de un search pe Internet! Veți găsi multe detalii și chiar exerciții pe care și voi le puteți încerca! Joaca, tonusul au numai de câștigat!
Până descoperiți voi propria magie a ”învățării prin asociere” vă spunem ingredientele din povestea noastră:
– am citit bibliografie despre planetele Sistemul Solar, ca și corpuri cerești;
– am parcurs informații puse la dispoziție de astrologi despre planete;
– am construit niște caractere/tipologii umane (adică am personificat planetele) pe baza celor citite;
Planetele mici au voci de copii, cele mari au voci de uriași.
Neptun personificând înțelepciunea nu putea fi închipuit decât de un bătrân cu experiență iar Jupiter, fiind cea mai mare planetă poartă pălărie și se vrea tătucul tuturor – e … ”șerif”
– am găsit o intrigă, cea mai bună ni s-a părut lupta pentru supremație – pentru că e atât de reală și veche precum planetele;
– am versificat pe tematică, însuflețind personajele-planete. Cum ar relaționa ele? Ce-ar face? Ce-ar zice? Ce interese ar avea?
N-a fost o parte ușoară punerea lor în scenă, cu rime, măsuri și real facts!!
– o mână de copii am desenat digital și ne-am distrat închipuindu-ne fețele și accesoriile … astrelor, conform caracterelor la care am ajuns după ce le-am studiat însușirile;
– ne-am jucat în grup și am făcut exerciții de memorare prin asociere!!
– am petrecut timp ACTIV în echipă, am făcut repetiții, înregistrări și am construit împreună acest material!
Sperăm să vă provoace pozitiv și să vă inspire! Fii activ și crești mare, jucăuș!/
Așadar GREUL devine INTERESANT când ”problema” e prezentată tentant și provocator!
Avem instinct de vânător în ADN – ia, hai să vedem cum păcălim noi un monstruleț de GREU să îl prindem în capcană, să îl domesticim, să devină un aliat, dintr-un dușman!