Cui ai trimite această poveste? Distribuie!

Jocul este forma primordială de învățare pentru copii.

Distracția este un motor mai eficient de generare a energiei necesare achiziționării de cunoștințe față de cadrul formal. Genialitatea copiilor mici se datorează libertății cu care ei traduc concretul în ficțiune și invers. Lumea lor, încă neexplicată pe deplin prin raționamente logice, lasă suficient loc magiei și asocierilor creative.

Câtă energie pune un copil în jocul lui! Cât de greu poate fi oprit! Mai târziu și educatori și părinți caută și caută stimuli și “butoane” pe care să apese ca să rezulte o motivație similară.

Încurajați copiii să-și trăiască și crească genialitatea!

Jucați-vă cu ei activ! Sunt multe forme de joc disponibile chiar și pentru părinții foarte ocupați: inventați cuvinte noi, spuneți cuvintele obișnuite invers, numărați de câte ori apare o culoare în spațiul în care vă aflați, inventați poezii cu rimă dar fară sens (sunt haioase), reinvenați povestea unui cunoscut (vecinul ciudat de alături, bătrâna de la standul din piață, vânzătoarea de la casierie, etc).

Momentele când vă puteți juca sunt la alegerea voastră: în mașină, pe drum, la masă, înainte de culcare, printre standuri la cumpărături. Dacă vreți, sigur găsiți soluții! Puneți-vă întrebări: ”Ce amintiri păstrez eu din copilărie?”, ”În câte și în ce fel apar părinții în ele?”, ”Ce fel de imagine ca părinte las copilului meu?”

Locul vostru în amintirile copiilor îl creați voi! Cât copiii sunt copii!

Inspirație!

Ți-a plăcut? 🙂
Tu doar lasă-ne mai jos adresa ta de email iar noutățile ajung țintă la tine!

În Țara lui Mură-n Gură – a început școalala :), alintatul bun sau rău?
Etichetat pe:                                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *