Film pentru copii, adaptat după Ion Pribeagu.
O manieră nouă de a reda poezie românească într-o pilulă fină de râs. Despre cum o lume întreagă sălășluiește în fiecare și ce se întâmplă când lumile se întâlnesc!
Premiat cu: Premiul 1 la concursul de teatru școlar “Eu, tu și scena”, Vaslui 2019.
Premiul 2 la Festivalul de Teatru și umor Jean Constantin, Neptun 2019
Dacă pledezi pentru umor, dă și mai departe! Ca să râdem mai mulți :)!
Adi, interpretul nostru, deși mic de ani și fără experiența personală într-ale târguielilor este mare meșter în a ilustra comic specificul lumilor din povestea pe care o redă. Vă lăsăm să descoperiți! Evident, orice asemănare cu realitatea este pur întâmplătoare și oricum acele realități… se întâmplă departe, pe alte meleaguri, nu la noi, pentru că la noi sunt doar oameni faini!
citește mai multNumai așa, ca să fie, zicem: să cântărim tovărășiile și să le alegem bine pe cele care sunt de folos nu după cât de agreabile și plăcute sunt ci după cât ajută luminării noastre! Dacă auzi „mare-i grădina Domnului” și vrei să aprofundezi găsești mai jos un ghid ca să nu te rătăcești prin … ea 🙂 :
Obiceiuri, valori sunt imprimate și cresc din copilărie până la maturitate iar odată cu vârsta oamenii capătă putere proprie de exprimare și de acțiune. Dacă în copilărie ghidajul este considerat absolut necesar și este impus vrei nu vrei prin părinți/tutori, școală, societatea apropiată, la maturitate acest supracontrol rămâne la latitudinea liberului arbitru – atât timp cât manifestarea comportamentală se încadrează într-o normalitate acceptată de societatea în care funcționăm.
Fiecare adult decide cum își organizează resursele, cum își folosește abilitățile, cum gestionează relațiile în familie și societate – toate acestea în baza educației de viață anterioare. Soluționarea provocărilor din viața de adult depinde de întăririle avute în viața de copil, adolescent și tânăr. Învățarea este posibilă și de dorit pe tot parcursul existenței iar adesea viața vine cu învățămintele ei la pachet fie că ne-am propus noi să luam lecții sau nu.
Sugestii și ajutor se pot găsi atât timp cât sunt căutate, pe înțelesul fiecăruia și din surse diverse: biserică, instituții specializate, media, cărți, apropiați, etc. Astfel se pot rafina cunoștințe anterioare, se pot șlefui comportamente pentru a se armoniza cu oportunitățile și cerințele mediului în care creștem. În drumul de creștere fiecare întâlnim oameni aflați în diverse etape de dezvoltare. De la unii ni se pare că primim foarte ușor inspirație în timp ce despre felul altora de a fi credem că ne este foarte greu să îl integrăm cu experiențele noastre.
Este un fapt normal să îi preferăm pe cei care ne seamănă și să ne apropiem mai ușor de ei. Totuși, chiar și cei considerați profund diferiți, au aceleași nevoi la bază: siguranță, apartenență, recunoaștere, dezvoltare. Felurile în care fiecare caută să își împlinească aceste nevoi nuanțează persoana și o fac cunoscută celorlalți, mai ales prin faptele sale de zi cu zi.
Firesc este, indiferent de nivelul de cunoaștere la care suntem, să avem abilitatea de a identifica real unde ne aflăm, de la unii să acceptăm o îndreptare iar altora să le întindem o mână de ajutor, după puterea noastră, de asemenea, unii oameni și bagajul lor de viață vin spre noi ca încercări pe care trebuie să le trecem cu înțelepciune.
„Geambașii” este despre întâlnirea a două lumi, așa cum se întâmplă des când cineva pare să aibă ceva ce noi avem nevoie ori ne dorim.
Sfatul sau darul cuiva are amprenta persoanei și judecata ei.
Ți-a plăcut?
Tu doar lasă-ne mai jos adresa ta de email iar noutățile ajung țintă la tine!